Bazén sa čoraz častejšie stáva súčasťou našich záhrad. Stále horúcejšie letá si priam pýtajú osvieženie. Nie každý však dostatočne včas myslí aj na zastrešenie bazéna. V ideálnom prípade je však vhodné zastrešenie budovať spolu so samotným bazénom. Má to niekoľko výhod.

Ušetríte peniaze

Ak máte na záhrade bazén, skôr či neskôr pochopíte, že zastrešenie je prakticky nevyhnutnosťou, ak si chcete ochrániť samotný bazén, ale aj vodu v ňom. Mimo detských nafukovacích bazénikov je zastrešenie vhodné na zapustené alebo nadzemné bazény, prípadne aj vírivku v exteriéri. Zastrešenie budete potrebovať ako ochranu pred nečistotami a nebude potrebná tak častá výmena. Rovnako aj nebude potrebné toľko chémie a usporíte aj na ohreve vody. Preto je vhodné uvažovať o plnohodnotnom zastrešení hneď od jeho stavby.

Vyhnete sa provizórnym riešeniam

Ako už ich názov hovorí, nejde o dlhodobé riešenia. Nevyriešia problém, iba sa snažia zachrániť situáciu. Mnoho ľudí, ktorí podcenia zastrešenie bazéna následne rýchlo kupuje ochranné plachty, či krycie rolety. Nejde o malé náklady, pričom tieto riešenia nenahradia efektívne a plnohodnotné zastrešenie bazéna.

 Vyhnete sa pokusom, omylom a zbytočným nákladom.  Pritom zastrešenie AQUACOMET chráni bazén komplexne. Ako vodu, tak aj samotný bazén. S týmto systémom už nemusíte riešiť žiadne iné možnosti ochrany bazéna a vody.

Zastrešenie chráni nielen vodu

Zastrešenie AQUACOMET chráni bazén aj vodu pred zimou, poveternostnými vplyvmi, odparovaním a súčasne aj pred zrážkami a znečistením. Rovnako je však dôležitým  bezpečnostným prvkom. Pri nekrytom bazéne prakticky nemôžete malým deťom dovoliť pobehovať samým po záhrade. Zastrešenie, ktoré sa dá plnohodnotne zaistiť, zabezpečí, že nehrozia vo vašom bazéne nehody pre deti ani domáce zvieratá. Takúto výhodu žiadne provizórne riešenie v podobe plachty neposkytuje.

Máte pekné riešenie hneď od začiatku

Výhodou je, že ak plánujete kvalitné zastrešenie hneď od začiatku, vyhnete sa sklamaniam z iných riešení a bazén máte od prvých dní plnohodnotne chránený. Rovnako môžete využívať aj pridanú hodnotu lepšieho ohrevu vody, menšieho úniku tepla a ani letný dážď, či chladnejšie počasie vás z vody nevyženú. 

Zastrešenie AQUACOMET  okrem nízkeho zastrešenia ponúka aj vysoké, ktoré premení váš vonkajší bazén na skutočnú plaváreň. Výber je len na vás. Aj preto je vhodné premýšľať o voľbe správneho typu zastrešenia už od chvíle, kedy bazén plánujete a premýšľate, ako a kedy ho chcete využívať.

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.